Contact

Een duurzaam product Duurzame producten

Hoogwaardige innovatieve bouwproducten

Holonite heeft een aantal kwalitatief hoogwaardige innovatieve bouwproducten geïntroduceerd. In het kader van duurzame productontwikkeling zijn een aantal weloverwogen keuzes gemaakt en dat heeft geresulteerd in laagreliëfdorpels die o.a. optimaal isoleren en tegelijkertijd vele malen lichter zijn doordat ze vervaardigd zijn uit minder en hernieuwbare grondstoffen. Inmiddels kunnen we ook Biobased producten op aanvraag produceren.

Premax+ dorpels: 40% gewichtsbesparing per dorpel

De Premax+ serie onderdorpels is samengesteld uit een vernieuwd mengsel. Het mengsel bestaande uit high-tech vulmiddelen verrijkt de dorpels met isolerende eigenschappen. Hiermee is deze nieuwe serie in vergelijking met de standaard Premax laagreliëfdorpels vele malen lichter. Het uiteindelijke resultaat komt neer op ongeveer 40% gewichtsbesparing per dorpel. Andere voordelen die deze productoptimalisatie met zich meebrengt zijn een snelle en eenvoudige montage en een verbeterde krasbestendigheid.

Premax+ en ++ dorpels kunnen exclusief uitgevoerd worden in de kleur Zwart nr. 107. 

Voordelen+ dorpels

 • 40% lichter in gewicht
 • U-waarde dorpel 1,527 W/m²K afhankelijk van detaillering
 • Verbeterde breuksterkte
 • Spouwlatten nagelen mogelijk (dus niet voorboren en schroeven)
 • Glaslatten nagelen mogelijk (dus niet voorboren en schroeven)
 • Verbeterde krasbestendigheid
 • Perfecte aansluiting neut t.p.v. kozijnstijl

Premax++ dorpels: voor hoog isolerende toepassingen met 60% gewichtsbesparing per dorpel

De Premax++ serie onderdorpels bestaat uit een reeks dorpels die lichter zijn en beschikken over een zeer gunstige isolatiewaarde. In basis hebben de Premax++ dorpels al een optimale isolatiewaarde, door de samenstelling van het mengsel, maar het hoogwaardige isolatiemateriaal waarmee de ++ dorpels gevuld zijn maakt de dorpels extreem goed isolerend en tegelijkertijd extra licht. Met een gewichtsbesparing van 60% per dorpel en de buitengewone isolerende eigenschappen zijn de dorpels geschikt voor hoog isolerende toepassingen en Passiefhuis-toepassingen. Het toepassen van de ++ dorpels draagt bij aan EPC-verlaging.

Premax+ en ++ dorpels kunnen exclusief uitgevoerd worden in de kleur Zwart nr. 107. 

Voordelen++ dorpels

 • 60% lichter in gewicht
 • Extreem goed isolerend door vulling met hoogwaardig isolatiemateriaal
 • U-waarde dorpel 0,748/Wm²K
 • Geschikt voor Passief-huistoepassingen

Kumax+ dorpels: vernieuwd design, lichter en isolerend

Kumax laagreliëfdorpels zijn aangepast aan de eisen en wensen van vandaag de dag. De serie dorpels zijn uitgevoerd in een compleet vernieuwd design en vervaardigd uit natuurlijke grondstoffen in de vorm van een lichtgewicht mengsel. Het resultaat van deze productoptimalisatie is een lichtere dorpel gewichtsbesparing van ongeveer 50 tot 60% met isolerende eigenschappen. Bijkomende voordelen zijn: een snelle en eenvoudige montage en een verbeterde breuksterkte en krasbestendigheid. Het design oogt strak en sluit dankzij de verhoogde neut perfect aan op de stijl.

Premax Passiefdorpels

Premax Passiefdorpels maken onderdeel uit van een innovatief dorpelsysteem met optimaal isolerend vermogen. Het dorpelsysteem sluit naadloos aan op kozijnen die voldoen aan de richtlijnen van het Passiefhuis. De dorpel is grotendeels gevuld met hoogwaardig isolatiemateriaal en is hiermee voorzien van thermische onderbreking.