Gepubliceerd op: 31 augustus 2017

Holonite op Hout Pro+

Van 31 oktober tot 3 november neemt Holonite deel aan Hout Pro+. Holonite is te vinden op stand 4301 op het Houtplein in de Diezehal in de Brabanthallen te Den Bosch.  Wij informeren u graag vanaf onze stand persoonlijk over onze productinnovaties en mogelijkheden. U kunt dan kennismaken met onze dorpels waaronder Premax® dorpels in + en ++ versie, Hybride dorpels en onze nieuwe Trimax dorpels. En bovendien maakt een groot aanbod van producten en diensten op het gebied van professioneel hout bewerken op deze vakbeurs uw bezoek in oktober/november zeer de moeite waard.

Premax® dorpels

Premax® dorpels behoren tot een prefab dorpelsysteem monteerbaar in de timmerindustrie. De dorpels zijn toepasbaar op zowel binnen- als buitendraaiende deuren, maar ook op dubbele deuren en hefschuifpuien. De dorpels worden standaard en op specificatie bewerkt en geleverd met afdichtmanchetten en bevestigingsschroeven voorzien van bijbehorende kozijnpluggen. Alle Premax® laagreliëfdorpels zijn KOMO-gecertificeerd en SKH getest. Een kozijn met daaronder een gemonteerde Premax® laagreliëfdorpel bezit de basis om aan weerstandklasse II en politiekeurmerk Veilig Wonen te voldoen.

Premax®+ dorpels

De afgelopen jaren heeft Holonite een aantal flinke stappen gemaakt op het gebied van duurzaam ondernemen. Zo zijn alle Holonite producten reeds Cradle to Cradle gecertificeerd (m.u.v. Trimax dorpels). En zijn er in het kader van duurzame productontwikkeling een aantal weloverwogen keuzes gemaakt. Het heeft o.a. geresulteerd in +dorpels die o.a. optimaal isoleren en tegelijkertijd vele malen lichter zijn doordat ze vervaardigd zijn uit minder en hernieuwbare grondstoffen.
Premax+ dorpels zijn opgebouwd uit een vernieuwd mengsel. Het vernieuwde mengsel is verrijkt met high-tec vulmiddelen, waardoor Premax dorpels over isolerende eigenschappen beschikken. De + dorpels zijn hiermee, vergeleken met de standaard Premax® laagreliëfdorpels, veel lichter. Het uiteindelijke resultaat komt neer op 40% gewichtsbesparing per dorpel.

Premax®++ dorpels

Premax++ dorpels zijn nog lichter en beschikken over een zeer gunstige isolatiewaarde. Standaard hebben de Premax++ dorpels al een optimale isolatiewaarde dankzij de samenstelling van het mengsel. Maar dankzij het hoogwaardige isolatiemateriaal, waarmee de ++ dorpels zijn gevuld, zijn de dorpels extreem goed isolerend en tevens extra licht. Met een gewichtsbesparing van maar liefst 60% per dorpel en de buitengewone isolerende eigenschappen zijn de dorpels geschikt voor hoog isolerende toepassingen en passiefhuis-toepassingen. Het toepassen van ++ dorpels draagt bij aan EPC-verlaging.

Hybride dorpels

Hybride dorpels bieden bescherming tegen het meest kwetsbare deel van het houten raamkozijn. De combinatie van hout en composietsteen vormt een dorpel met thermische onderbreking die koudebruggen voorkomt. Hiermee is een houten raamkozijn met een hybride raamdorpel een uiterst duurzame en onderhoudsvriendelijke oplossing die bovenmatig warmteverlies en hoge energiekosten uitsluit. De hybride dorpelsystemen van Holonite sluiten naadloos aan op houten kozijnen. Ze worden allemaal tevens op specificatie verwerkt en geleverd met afdichtingsmanchetten en bevestigingsschroeven voorzien van passende kozijnpluggen.

Het gehele assortiment hybride dorpels is tevens in een lichtgewicht versie (Hybride dorpels +) beschikbaar. Door de gewichtsbesparing zijn deze dorpels sneller en eenvoudiger te monteren.

Nieuw: Trimax dorpels

Als uitbreiding op ons bestaande assortiment composietstenen dorpels zijn er nu ook Trimax dorpels.

Trimax dorpels zijn vervaardigd uit vezelversterkt composiet en zijn ontworpen met een uniek 3-kamerprofiel uitgevoerd in een strak design. De drie kamers bezitten een stevige wanddikte en zorgen voor een optimale krachtverdeling bij belasting van de dorpel. De dorpels zijn hiermee bestand tegen een hoge druksterkte en zijn daardoor bovengemiddeld sterk. Naast een sterke dorpel draagt het 3-kamerprofiel ook bij aan een dorpel met uitstekende isolerende eigenschappen. De met stilstaande lucht gevulde kamers vormen een goede isolator en maken de dorpels tegelijkertijd extreem licht. Volledig naar wens van de klant kunnen de kamers ook gevuld worden met isolatieschuim voor een goede afwerking van de kopkanten. Trimax dorpels zijn voorzien van Holonite neuten en worden bevestigd met het beproefde Holonite bevestigingssysteem (pluggen, schroeven en manchetten). Een ander belangrijk voordeel is dat Trimax dorpels één op één uitwisselbaar zijn met Premax dorpels. De verwerker die al met Premax® dorpels werkt past met hetzelfde gemak Trimax dorpels toe omdat boorpatronen en detailleringen identiek zijn aan die van Premax dorpels.

Verder zijn Trimax dorpels toepasbaar op zowel binnen als buitendraaiende deuren, maar ook op dubbele deuren met espagnoletsluiting en in de vorm van direct beglazen. De afwerking van de dorpels is uitgevoerd met een antracietkleurige coating en de dorpels zijn weersbestendig.

Op dit moment zijn Trimax dorpels leverbaar in de types: BU67, BU72, LBI52, LBI57 en DBI 57 in 114 mm breed.