Contact

Nieuws Steun de Drijfveer, een plantaardige vergaderlocatie in aanbouw

Gepubliceerd op: 31 augustus 2015

Steun de Drijfveer, een plantaardige vergaderlocatie in aanbouw

Effectief vergaderen in een inspiratievolle en duurzaam gebouwde omgeving in Almere?
Kom vergaderen vanaf 1 november 2015 bij De Drijfveer en steun daarmee een stukje plantaardige vergaderlocatie in aanbouw!

De Drijfveer

De Drijfveer dat is de naam van deze unieke vergaderlocatie in aanbouw die ruimte zal bieden aan inspirerende ontmoetingen en geheel vervaardigd wordt uit plantaardige materialen. Het gebouw is ook bestemd als uitvalsbasis van de Urban Greeners (de jonge voorhoede van de Floriade 2022 in Almere) en wordt momenteel opgebouwd als project van de Floriade 2022 in Almere. De streefdatum voor oplevering is 1 november 2015.

 

De Floriade 2022

De Floriade 2022 bouwt de komende zeven jaar aan een zelfvoorzienende stadswijk met als thema Growing Green Cities. Urban Greeners steunt jonge ondernemers bij het opzetten van projecten die meebouwen aan deze stadswijk. Tijdens deze zeven jaar is De Drijfveer dé ruimte voor inspiratie, vergaderingen en rondleidingen. Initiatiefnemer Koen Kaljee (24) studeerde Architectuur in Delft. Daar ontwikkelde hij een visie op gebouwen waarin mens en natuur elkaar positief versterken. Met de bouw van De Drijfveer wordt dit werkelijkheid en daarmee worden alle bouwconventies doorbroken.

Het gebouw

Zoals de naam al verklapt wordt de Drijfveer een uniek drijvend gebouw wat helemaal zelfvoorzienend is, zijn eigen energie opwekt en water zuivert. In totaliteit wordt De Drijfveer voor meer dan 80% gemaakt van plantaardige materialen! De ligging van De Drijfveer is schitterend, op een groen eiland in het hart van Almere en biedt een weids uitzicht over het Weerwater naar het stadscentrum. Het gebouw is geschikt voor groepen tot 30 personen. Door de centrale ligging aan de A6 is het gebouw vanuit heel het land goed bereikbaar, en parkeren is gratis.

Kom vergaderen, reserveer een rondleiding en word eregast tijdens de officiële opening

Inmiddels hebben een aantal vrijwilligers en professionals het initiatief al flink op gang kunnen helpen maar de Drijfveer moet nog worden verwarmt, ingericht en beplant. Boek daarom nu alvast de Drijfveer als creatieve ruimte voor uw vergaderingen, presentaties en verjaardagen want alleen met uw steun kan het gebouw worden afgebouwd en op 1 november 2015 worden opgeleverd. En als u nu boekt weet u zeker dat u bij de eerste bezoekers van de Drijfveer hoort, en mag u uzelf partner noemen en wordt u verwelkomt als eregast tijdens de officiële opening.

Lees hier hoe u deze Crowdfundingsactie kunt steunen, bekijk wat er met uw investering wordt gedaan en volg het project in het filmpje: http://www.oneplanetcrowd.com/nl/project/119663