Contact

Buitendeurdorpels

Buitendeurdorpels

Holonite beschikt over een breed assortiment buitendeurdorpels onderverdeeld in twee productgroepen: traditionele buitendeurdorpels en Renomax renovatiedorpels. Door de variëteit in maatvoeringen is er voor ieder kozijn wel een passende dorpel te vinden.

De composiet dorpels van Holonite zijn uitermate geschikt voor buitentoepassingen. De dorpels zijn onder andere waterdicht, onderhoudsarm en vorst- en alkalibestendig. Dankzij de samenstelling van composietsteen en een periodieke reiniging, zoals voorgeschreven in ons onderhoudsvoorschrift, heeft vuil en groene aanslag geen kans om op de dorpel te hechten.

Buitendeurdorpels zijn niet alleen bestand tegen allerlei weersomstandigheden, maar dragen ook bij aan een optimale overgang van temperatuurverschillen tussen binnen- en buitenzijde van het gebouw. Bovendien zorgen ze voor een goede afwatering. Een buitendeurdorpel gecombineerd met neuten en manchetten voorkomt dat vocht in de kozijnstijlen kan trekken. Hiermee worden houtrot en andere tocht- en vochtklachten voorkomen.

Traditionele buitendeurdorpels

Traditionele buitendeurdorpels worden ter plekke op de bouw onder kozijnen van hout, kunststof of aluminium geplaatst. Plakneuten kunnen los worden meegeleverd of worden door Holonite aangebracht op de plaats van de kozijnstijlen. De dorpels zijn beschikbaar in verschillende kleuren en texturen.

Renomax renovatiedorpels

Renomax renovatiedorpels zijn geschikt voor elke deurmaat, kozijnprofiel en neuthoogte. De renovatiedorpels zijn toepasbaar op binnen- en buitendraaiende deuren en ook te gebruiken voor bredere kozijnen zoals bij terras-of tuindeuren. Het systeem bestaat uit een gegroefde basisdorpel. Deze vangt water op en voert het af. Bovenop de basisdorpel wordt de aanslagdorpel geklikt. De buitendorpel wordt geleverd met twee neuten voor de aansluiting op het kozijn en een kunststof afdichtingsprofiel.

Productoverzicht

Documentatie downloaden

Heeft u richtlijnen nodig voor het correct be- en verwerken/monteren van onze producten? Bekijk dan onze downloads.

Bekijk de documentatie

Download het bestelformulier

Producten bestellen? Dat kan verstuur ons uw bestelling en wij contacten u zo snel mogelijk.

Bestelwijze Gevel- & afbouw elementen