Contact

Dagkantbekleding

Dagkantbekleding

Dagkantbekleding wordt veelvuldig in renovatie- en nieuwbouwprojecten toegepast. Door de nieuwe ontwikkelingen op het gebied van isolatiewaarde worden spouwbreedtes steeds groter. Dagkantbekleding met een standaard dikte van 20 millimeter is uitermate geschikt voor het afdichten van de neggen van de raamopening. Hierdoor ontstaat er niet alleen een fraaie afwerking van de gevel, maar is het tevens mogelijk om isolatiemateriaal in de spouw zo ver mogelijk door te zetten. Koudebruggen, die leiden tot bovenmatig warmteverlies en dus hoge energiekosten, worden hiermee voorkomen.

Voordelen composiet dagkantbekleding

Dagkanten van Holonite bestaan uit een hoogwaardig composiet mengsel. De samenstelling van composietsteen als materiaal en een periodieke reiniging, zoals voorgeschreven in ons onderhoudsvoorschrift voorkomen dat vuil en groene aanslag zich kunnen hechten. Dit maakt dagkanten zeer onderhoudsarm. Daarnaast zijn Holonite producten waterdicht en vorst- en alkalibestendig ook beschikken ze over nog vele andere gunstige producteigenschappen. Door de eenvoudige bewerkbaarheid van de 20 millimeter dikke panelen kunnen eventuele paselementen makkelijk op maat worden gezaagd.

Verschillende soorten dagkanten

Dagkantbekleding is standaard leverbaar in vlakke dagkanten en in L-type dagkanten, welke weer leverbaar zijn in uiteenlopende maatvoeringen. Dankzij het uitgebreide assortiment aan kleuren en texturen is dagkantbekleding geheel naar wens te bestellen. Ramen en deuren zijn zo niet alleen keurig afgewerkt, maar sluiten ook aan op de stijl van uw gevel.

Dagkanten, raamdorpels en lateien worden toegepast als onderdeel van kaders. Kaders zijn tevens in veel verschillende maatvoeringen verkrijgbaar. Op aanvraag kunnen ook maatwerk hoekkaders worden geproduceerd.

Productoverzicht

Documentatie downloaden

Heeft u richtlijnen nodig voor het correct be- en verwerken/monteren van onze producten? Bekijk dan onze downloads.

Bekijk de documentatie

Download het bestelformulier

Producten bestellen? Dat kan verstuur ons uw bestelling en wij contacten u zo snel mogelijk.

Bestelwijze Gevel- & afbouw elementen