Contact

Raamdorpels

Raamdorpels

Holonite biedt een ruim assortiment aan raamdorpels. Van zeer slanke types, met een vooraanzicht van 15 millimeter tot grote robuuste types. Alle raamdorpels zijn standaard slanker en lichter uitgevoerd dankzij de sterkte van composietsteen als materiaal. Naast materiaalbesparing levert dit grote voordelen op bij de verwerking.

Raamdorpels, dagkanten en lateien worden toegepast als onderdeel van kaders. Kaders zijn in veel verschillende maatvoeringen verkrijgbaar.

Fijne, slanke raamdorpels

Onze fijne en slanke raamdorpels (A t/m K) zorgen voor een modern en strak lijnenspel in de gevel. Ze hebben een vooraanzicht van slechts 15 of 20 millimeter. Hierdoor hebben ze een verfijnde uitstraling en zijn ze subtieler dan robuuste dorpels. De raamdorpels kunnen naar wens worden uitgevoerd met een ingezaagd waterhol en kopschotten voor een goede afwerking.

Raamdorpels met neus

De raamdorpels (KK) van Holonite zijn voorzien van een neus. De neus zorgt voor een optimale afwatering, waardoor vervuiling van de gevel door water tot een minimum wordt beperkt.

Traditioneel ontworpen, robuuste raamdorpels

Raamdorpels gericht op traditioneel ontworpen gebouwen (W,X,Y,Z) zijn aan de onderzijde uitgehold om materiaal te besparen. Hierdoor zijn ze licht van gewicht en eenvoudig te monteren. Met een vooraanzicht van minimaal 45 millimeter zijn ze een stuk robuuster dan slanke raamdorpels.

Raamdorpels voor kleinere sponningen

Raamdorpels voor kleinere sponningen (SDMP, RR) zijn aan de achterzijde voorzien van een dunnere klik/aanslag. Hierdoor passen ze beter onder kunststof of aluminium kozijnen wanneer er minder ruimte is voor bevestiging. Deze raamdorpels zijn tevens voorzien van een waterhol voor een optimale afwatering.

Productoverzicht

Documentatie downloaden

Heeft u richtlijnen nodig voor het correct be- en verwerken/monteren van onze producten? Bekijk dan onze downloads.

Bekijk de documentatie

Download het bestelformulier

Producten bestellen? Dat kan verstuur ons uw bestelling en wij contacten u zo snel mogelijk.

Bestelwijze Gevel- & afbouw elementen