Contact

Nieuws Holonite gaat voor de perfecte combinatie van groene energie!

Gepubliceerd op: 17 november 2018

Holonite gaat voor de perfecte combinatie van groene energie!

Holonite te Tholen heeft op het dak van haar bedrijfshal een zonnestroom project gerealiseerd van 1.300 zonnepanelen. Daarmee blijven zij zich voortdurend inzetten om een duurzame groei te creëren.

In het kader van duurzaamheid maakt Holonite al jaren gebruik van groene energie namelijk van windenergie. Holonite streeft er echter naar om haar onderneming, wat betreft het elektraverbruik, voor een groot gedeelte zelf voorziend te maken. Vandaar dat er gekozen is voor de aanleg van de zonne- energiecentrale. Windenergie en zonne-energie worden hierbij perfect met elkaar gecombineerd. Het staat garant voor 100% duurzame energie.

Met de aanleg van de zonne-energiecentrale op het dak, heeft Holonite de nodige veiligheidsmaatregelen getroffen conform de gestelde normen. Vervolgens zijn er, in een kort tijdsbestek, 1300 zonnepanelen geplaatst.

Holonite is gevestigd in de provincie Zeeland. Dit is ook wel de provincie die op jaarbasis het meest aantal zonuren heeft van Nederland. Het verwachte rendement van de aanschaf van de zonnepanelen is daarmee hoog ten aanzien van de overige provincies in Nederland. De zonnepanelen hebben een totaal vermogen van 320 kW, daarmee hoopt Holonite op jaarbasis 380.000 kWh aan zonnestroom te kunnen produceren.

Een rendabele investering waarmee op termijn geld bespaard kan worden. Dat de groene stroom bijdraagt aan een goed balans tussen mens en milieu is dan ook een zeer mooie bijkomstigheid. De verwachting is dat Holonite, gedurende de zomerperiode, met het opwekken van haar energie ook een ‘groene’ bijdrage kan leveren aan haar omgeving. Dit met het overschot aan zonne-energie.