Bijzonder gemeentehuis in Doorn

In de zomer van 2013 is in Doorn het gloednieuwe gemeentekantoor van de gemeente Utrechtse Heuvelrug opgeleverd. Drie losse gebouwen vormen samen het onderkomen van ruim 200 ambtenaren.

Het naastgelegen bestaande cultuurhuis functioneerde al eerder als gemeentehuis. Uit stedenbouwkundig oogpunt en om het landschap te beschermen is er gekozen om het gemeentekantoor niet te hoog te maken. Parkeermogelijkheden zijn gecreëerd in de kelder en er is een souterrain voor vergaderruimtes en het bedrijfsrestaurant. De rustieke, traditionele stijl van het gemeentehuis past volledig bij de parkachtige regio.

In dit project heeft Holonite bijgedragen met geïsoleerde gevelplinten, raamdorpels en maatwerk traptreden. De geïsoleerde gevelplinten geven de oudroze gevels niet alleen een statige look maar beschermen tegelijkertijd de kwetsbare voet van het gebouw. De lichtkleurige raamdorpels sluiten mooi aan bij de witte raamluiken. Tot slot maken de maatwerk traptreden het geheel af en zorgen voor een goede verbinding naar de ondergelegen parkeerkelder. Holonite heeft de traptreden voorzien van meegegoten anti-slipprofielen.

Alle Holonite producten zijn Cradle to Cradle gecertificeerd.