Contact

Projecten Project: Professor Schoemaker Plantage | Delft

Project: Professor Schoemaker Plantage | Delft

De Nieuwe Delftse School
Professor Schoemaker Plantage | Delft

Architecten: Bedaux de Brouwer Architecten/WAM architecten
Aannemer: BAM Wonen
Opdrachtgever: AM

Professor Schoemaker Plantage: “De bouwstijl is gebaseerd op de Delftse School oftewel één van de belangrijkste stroming binnen het traditionalisme.”

Professor Schoemaker Plantage in Delft wordt ook wel “de Nieuwe Delftse School” genoemd. De bouwstijl is dan ook gebaseerd op de Delftse School oftewel één van de belangrijkste stroming binnen het traditionalisme. Dit vindt je dan ook terug in de vertrouwde hoofdvormen en ingetogen details. De nadruk ligt op de eenvoudige maar herkenbare hoofdvormen, dit in combinatie met de sterke silhouetten.

Dit prachtige project dat gefaseerd is uitgevoerd en opgeleverd, bestaat uit 5 verschillende soorten woningtypes met in totaal ruim achthonderd woningen, binnen 2 verschillende woongebieden namelijk de klinkerbuurt en de grasbuurt.

De gemêleerde roodbruine bakstenen, de entrees, de kopwoningen, de kopgevels en de goothoogtes die verspringen zijn typische kenmerken voor deze specifieke architectuur.

In dit prachtige project komen de Holonite producten zeer prominent naar voren. Je kunt er dan ook niet omheen. Alle Holonite producten zijn in de kleur donkergrijs uitgevoerd en daarmee in contrast met de gemêleerde roodbruine bakstenen. De zeer opvallende deur- en raamkaders zijn de eye-catchers van de gevel. De deurkaders zijn zo gedetailleerd mogelijk uitgewerkt. Zo ligt de omlijsting van de deurkaders deels verzonken in de gevel, tevens is er een prachtig voorportaal gecreëerd bij de ingang van de woningen inclusief een voorzetdorpel die het kader sluitend maakt. Ook tref je bij diverse raampartijen dagkanten die het raam opdelen, ook de raamdorpels zijn vervaardigd door Holonite.

Bij de klinkerbuurt valt het oog meteen op de prachtige ornamenten boven de deurpost. Deze ornamenten zijn speciaal op maat gemaakt door Holonite voor dit project. Tevens is er boven deze deurpost een luifel gecreëerd. Ook hierbij treft u de raamdorpels van Holonite. Tot slot zijn er nog een aantal imposante raamkaders geplaatst.