Contact

Projecten Nieuwbouw van 30 woningen Wapserveenstraat te Den Haag

Nieuwbouw van 30 woningen Wapserveenstraat te Den Haag

Onder de naam Lieverley realiseerde ERA Contour in samenwerking met architectenbureau FORM in de wijk Morgenstond-West aan de Wapserveenstraat, 30 ‘beterBASIShuizen’. Den Haag Zuidwest is een van de grootste naoorlogse woonwijken van Nederland. Oude flatgebouwen maken steeds meer plaats voor nieuwbouw van eengezinswoningen en appartementen. Met 30 woningen is Lieverley het sluitstuk van de vernieuwingen in de wijk Morgenstond-West. Op 20 augustus 2015 werd de eerste paal geslagen en in het voorjaar van 2016 zijn alle woningen opgeleverd.

De woningen in Lieverley zijn gebouwd volgens het woningconcept beterBASIShuis van het TBI WOONlab. Omdat de moderne woonconsument keuzevrijheid en eigenheid wil, ontwikkelt de TBI-onderneming ERA Contour in samenwerking met architectenbureau FORM, Hazenberg Bouw en Koopmans Bouwgroep binnen het TBI WOONlab concepten, stijlen en smaken waarmee zij snel tegemoet kunnen komen aan alle mogelijke individuele woonwensen. beterBASIShuis is een van de concepten die consumenten een betaalbare en duurzame woning met lage onderhoudskosten en een optimale energieprestatie aanbiedt.

Holonite produceerde voor het project Lieverley witte kaders, muurafdekkers en spekbanden. Deze witte elementen vormen een mooi contrast in het bonte metselwerk.