Contact

Projecten Nieuwbouw van 48 woningen in Koolhoven Buiten

Nieuwbouw van 48 woningen in Koolhoven Buiten

In Koolhoven Buiten aan de westzijde van de rivier de Donge is het project Dongehof gelegen. In Dongehof heeft Triborgh Gebiedsontwikkeling in samenwerking met Hilberink Bosch Architecten reeds 12 twee-onder-een-kapwoningen, 28 rij- en hoekwoningen en 8 bungalows ontwikkeld en gerealiseerd.

De diversiteit aan woningtypes en het feit dat het project gelegen is midden in een natuurgebied met verschillende uitvalswegen om de hoek maakt wonen in Dongehof tot een buitenkans. De achtertuinen van de woningen grenzen aan het natuurgebied de Donge en hiermee wonen bewoners volledig vrij in de natuur. Deze groene, weidse omgeving diende dan ook als inspiratiebron voor het project en daarom is er gekozen voor het gebruik van duurzame en kwalitatief hoogwaardige materialen. Het project is ontworpen door Hilberink Bosch Architecten in de eigentijdse architectuur van Dongehof met veel aandacht voor details. De woningen zijn licht en zonnig en de gevels ogen speels door de verschillende metselwerkverbanden en de drie soorten bakstenen.

In dit bijzondere project heeft Holonite bijgedragen met Premax dorpels en standaard raamdorpels.
Deze witte raamdorpels vormen een doorlopend lijnenspel in de gevel en hebben de woningen van een maatwerk uitstraling voorzien. Samen  met de kenmerkende baksteenstructuur is het een prachtig geheel.