Contact

Projecten Nieuwbouw 60 appartementen Uilennest

Nieuwbouw 60 appartementen Uilennest

Afgelopen zomer zijn 60 appartementen aan het Uilennest te Hattem opgeleverd. In opdracht van woningstichting Triada zijn deze energiezuinige en levensloopbestendige appartementen gebouwd door bouwbedrijf Salverda en ontworpen door Groosman Partners architecten uit Rotterdam. Holonite heeft in samenwerking met Raab Karcher bijgedragen in dit project met rolstoeldorpels en op maat gemaakte muurafdekkers en raamdorpels.

Toegankelijk en energiezuinig gebouwd

De nieuwe appartementen zullen voornamelijk verhuurd gaan worden aan senioren. Vanuit dit gegeven is rekening gehouden, tijdens het ontwerp van het gebouw, met de toegankelijkheid voor mindervaliden. Zo zijn de badkamers in de A-type woningen voorzien van een schuifdeur en is er op de begane grond, uitsluitend voor de bewoners, een overdekte parkeergarage aangelegd. Holonite heeft rolstoeldorpels geleverd om de doorgang van de ruimtes te vereenvoudigen. Het gloednieuwe gebouw is niet alleen praktisch, maar ook geheel energiezuinig gebouwd. De bewoners genieten daarmee van lage energiekosten en zijn tegelijkertijd van alle gemakken voorzien dankzij het comfort wat deze bouwmethode biedt.

Het ontwerp

Het appartementencomplex is met een halfronde vorm ontworpen waardoor er een algemene binnenruimte voor bewoners en bezoekers is ontstaan. De gevels zijn voorzien van aluminium puien, brons en wit gekleurd metselwerk en zandkleurig prefab. Holonite heeft contrast aangebracht met licht gebogen muurafdekkers en raamdorpels in de kleur donkergrijs. Het geheel vormt een dynamisch gebouw waarin alle faciliteiten voor de bewoners geborgd zijn.