Contact

Projecten Oranjedok: 61 woningen herontwikkeld

Oranjedok: 61 woningen herontwikkeld

Zeeuwland heeft in Bruinisse in de Deestraat, Koningin Julianastraat, Prinses Wilhelminalaan en Prinses Beatrixstraat maar liefst 61 woningen vervangen door nieuwbouw. In samenwerking met Tarra Architectuur heeft de wijk de koninklijke en stoere uitstraling gekregen die het verdient. Tegelijkertijd zijn de woningen voorzien van wooncomfort door middel van het gebruik van robuuste en pure materialen.

De wijk met de straatnamen die verwijzen naar ons koninklijk huis heeft tijdens de herontwikkeling de naam ‘Oranjedok’ gekregen. Een naam die staat voor een wijk met karakter dat bepaald wordt door onder andere het water, direct achter de nabijgelegen dijk. En de van oudsher gesitueerde scheepswerven, hellingen, dokken en allerhande activiteiten die met de visserij verband hielden.

De koop- en huurwoningen zijn in drie fases gebouwd. De bouw van de laatste fase is in het tweede kwartaal van 2016 afgerond.

Holonite heeft in dit project bijgedragen met brede, donkergrijze dorpels en voordeurdorpels met voorzetdorpels. Alle Holonite producten zijn Cradle to Cradle gecertificeerd en passen daarmee volledig bij de duurzame ambitie die centraal staat in dit project.