Een nieuwbouwproject met een menselijke maat!

Het ontwerp voor woonzorgcentrum Parkwijk van Spring architecten is door hoofdaannemer De Vries en Verburg in 2017 gebouwd na een voorbeeldig communicatietraject met de buurt. Een zorgcomplex waarbij de cliënten in de laatste fase van hun leven een echt thuisgevoel kunnen creëren. Het betreft een concept met een menselijke maat, een overzichtelijke opzet, die relatief eenvoudig aan wijzigende regelgeving en inzichten kan worden aangepast.

Het project is van start gegaan met de realisatie van de nieuwbouw in mei 2016. Waarbij, voorafgaand aan het project, eerst het volledige (boven)gebouw is gesloopt. Het project is een interessante herstructurering opgave, waarbij de kelder van het oude gebouw en de fundering van de vroegere eetzaal zijn hergebruikt. De bouw heeft in totaal één jaar tijd in beslag genomen.

Holonite heeft in dit project zowel in het exterieur als in het interieur haar bijdragen geleverd. Aan de buitenzijde treft u onze kaders. De kaders om de raampartijen zijn opgebouwd uit drie losse onderdelen namelijk; lateien, dagkanten en raamdorpels. Onze producten komen prachtig tot uiting in dit project. De kaders geven het zorgcentrum een rustige uitstraling. In het interieur heeft de architect gekozen voor onze vlakke dorpels en vensterbanken.