Contact

Projecten Project: Het Cburg college | Amsterdam

Project: Het Cburg college | Amsterdam

De unieke Holonite raamkaders geven het gebouw een speels effect

Project: Het Cburg college | Amsterdam

Tholen, 23 september 2019 – Het Cburg college; een eyecatcher voor de Amsterdamse wijk Zeeburgereiland. Het mooie, strakke gebouw met zijn imposante raamkaders valt meteen op.  Het Cburg college is een kleinschalig VMBO wat onderdeel is van het Voortgezet Onderwijs te Amsterdam. Voorafgaand aan de bouw is er gekozen om duurzaamheid, transparantie en overzicht te benadrukken en te vertalen in het interieur en exterieur van het gebouw. Dit project is een ontwerp van RAU architecten en uitgevoerd door Janssen de Jong Bouw Oost B.V.

De prominent aanwezige omkadering rondom de raampartijen in dit project zijn afkomstig van Holonite, net zoals de raamdorpels en vensterbanken. Holonite produceert en distribueert haar gevel- en afbouwelementen van composietsteen.  De unieke raamkaders gecombineerd met de kleinere verticale raampartijen geven het gebouw een speels effect. De imposante raamkaders benadrukken de kernwaarden van Cburg college en zorgen mede voor de gewenste uitstraling. Binnen en buiten vormen samen een eenheid. De raamkaders en raamdorpels zijn uitgevoerd in de standaard basiskleur wit, wat bijdraagt aan de chique uitstraling.

De Holonite raamkaders in het project Cburg college geven prachtig weer wat voor een effect de omkadering heeft op de uitstraling van het gebouw. Het is een vrij eenvoudige manier om een (bedrijfs)pand en/of woning te verfraaien. De Holonite omkadering zorgt voor een luxe en moderne uitstraling van het pand.