Contact

Projecten Uniek nieuwbouwproject Curaçaostraat Groningen

Uniek nieuwbouwproject Curaçaostraat Groningen

Afgelopen jaar heeft Lefier StadGroningen het startsein gegeven voor de bouw van een woongebouw aan de Curaçaostraat te Groningen nadat ongeveer 70% van de koopwoningen was verkocht. De niet-verkochte woningen heeft de woningcorporatie in eigen beheer genomen om de voortgang van het plan te waarborgen. KAW Architecten heeft het gebouw ontworpen en Plegt Vos (hoofdaannemer) Assen heeft het moderne complex gerealiseerd.

Het complex bestaat uit vijf bouwlagen, waar in totaal 16 koop-gezinswoningen en 20 koop- appartementen zijn gevestigd. Daarnaast zijn er in het pand 22 huur-kangoeroewoningen gecreëerd. Deze woningen zijn bestemd voor mensen die mantelzorg geven en ontvangen.

De gezinswoningen bevinden zich op de begane grond. Deze woningen beschikken over een ruime woonkamer met open keuken, een toilet en een tuin. De eerste verdieping van de woning bestaat uit drie slaapkamers, een badkamer en een aparte ruimte voor de wasmachine en droger.

De appartementen hebben een oppervlakte van circa 41m₂  en zijn op de vijfde woonlaag van het complex gesitueerd. Ze beschikken over een kleine entree, een woonkamer met open keuken, een slaapkamer, badkamer en een zonnig balkon. Tussen deze twee woonlagen in bevinden zich de kangoeroewoningen.

Holonite heeft in dit project de 16 koop-gezinswoningen aangekleed met op maat gemaakte bankjes die volledig geïntegreerd zijn in de gevel. Het woongebouw is hiermee uniek en onderscheidend ten opzichte van standaard eengezinswoningen. Bewoners kunnen  zo aan de voorkant van hun woning een paar zonnestralen meepakken of het bankje benutten in de vorm van een vensterbank om het straatbeeld te verfraaien.