Contact

Projecten Project: Woudagebouw | Utrecht

Project: Woudagebouw | Utrecht

Subtiele raamkaders voor een rustige en statige uitstraling!
Woudagebouw | Utrecht

Architect                              : A3 Architecten

bouw- en vastgoedbedrijf : VORM

Woudagebouw: “Subtiele raamkaders voor een rustige en statige uitstraling!”

Een ware transformatie heeft het pand in de Lange Nieuwstraat te Utrecht ondergaan. Het kenmerkende grijze betonnen gebouw, wat een aantal jaar geleden nog diende als een GGZ instelling, is tegenwoordig een prachtig woongebouw met 58 appartementen. De verbouwing is gerealiseerd door VORM  naar een ontwerp van A3 architecten.

A3 Architecten heeft in het ontwerp door middel van een nieuwe gevel meer aansluiting weten te vinden met de omgeving waar het pand zich bevindt. Het pand krijgt hierdoor een huiselijke uitstraling wat voor de realisatie van de huidige functie van het gebouw belangrijk is. De nieuwe bakstenen gevel heeft een klassieke verdeling met een plint, een middendeel en een beëindiging.

In het gehele pand treft u de raamkaders van Holonite. Dergelijke kaders zijn opgebouwd uit lateien, dagkanten en raamdorpels. Een maatwerkproject waarbij de wensen vanuit de opdrachtgever centraal stonden voor het ontwerp. In dit project heeft men gekozen voor subtiele raamkaders, uitgevoerd in de basiskleur wit. De combinatie van de vlakken, de terugliggende raampartijen en de Holonite raamkaders geven het gebouw een rustige en statige uitstraling. Zoals A3 Architecten het zo mooi omschrijft: “De grensregeling boven de plint vertoond een rustige ritmiek met haar verdeling van ramen en vlakken.”

Wellicht geïnteresseerd in maatwerk? Neem vrijblijvend contact met ons op!