Contact

Een duurzaam product Cradle to Cradle

Van Basic naar Silver

Als organisatie neemt Holonite in het kader van maatschappelijk verantwoord ondernemen verantwoordelijkheid voor de effecten van de bedrijfsactiviteiten op mens en milieu. Dit vertaalt zich in producten die geproduceerd worden op basis van verantwoord gedrag. Daarnaast maakt Holonite bewuste keuzes om de balans te bereiken tussen People, Planet en Profit.

De afgelopen jaren is Holonite op product- en procesniveau in het kader van Cradle to Cradle uitvoerig onderzocht en dat heeft in 2013 geresulteerd in een Cradle to Cradle certificaat Basic. Een klein jaar later in 2014 hebben we het Cradle to Cradle Bronze certificaat in ontvangst mogen nemen. Inmiddels zijn Holonite producten ook Silver gecertificeerd m.u.v. (Granbianco (2) en Grannero (4)).  Standaard worden Holonite producten in Bronze uitvoering geleverd. Prijzen en levertijden voor Silver producten zijn op aanvraag.

Het uiteindelijke doel van het Cradle to Cradle onderzoek is om hergebruik van Holonite producten te realiseren. Dit betekent Holonite producten die aan het einde van hun levensduur zijn, omzetten in nieuwe Holonite producten. Voor de komende jaren hebben we de volgende duurzaamheidsambities geformuleerd: het volledig gebruik van hernieuwbare grondstoffen, verdere materiaalbesparing en het uitvoeren van een energiebesparingsplan.