Contact

Nieuws Holonite met exclusief maatwerk op Material Experience

Gepubliceerd op: 26 januari 2018

Holonite met exclusief maatwerk op Material Experience

Tijdens Material Experience op 13 tot en met 15 maart in Ahoy Rotterdam laat Holonite als toonaangevende leverancier van gevel- & afbouwelementen exclusief maatwerk zien. Material Experience als prominent, professioneel evenement voor interieurontwerpers, architecten en creatieve professionals is hiervoor de gelegenheid bij uitstek om innovaties in de spotlights te zetten en direct in contact te komen met de doelgroep. Holonite is dan ook te vinden op stand A6 in het Architecture gedeelte.

Exclusieve maatwerk elementen

Holonite laat o.a. een uniek en imposant mussenpaneel zien wat speciaal is ontwikkeld voor het renovatieproject in de Naaldwijksestraat in Den Haag. Het paneel oogt niet pompeus, maar juist solide omdat er op een abstracte wijze in een verfijnde structuur een tekening van vliegende mussen is aangebracht.

In opdracht van woningcorporatie Staedion, in uitvoering van Bouw- en Aannemingsbedrijf Van Omme & De Groot B.V. en naar ontwerp van architectenbureau Vanschagen Architecten heeft de Naaldwijksestraat in Den Haag met deze elementen een ware upgrade gekregen.

De reden voor renovatie was de slechte staat van de gevel en de tocht rond de kozijnen. De gevels waren op architectonisch vlak in eerste instantie niet hoogstaand en zeer gedateerd. De samenwerkende partijen stonden voor de uitdaging om voor de bestaande dichte gevelvlakken een oplossing aan te dragen die niet massief en robuust oogt. Zoekende naar dunne, solide panelen voorzien van een structuur, met in het achterhoofd een nieuwe impuls voor de wijk en tegelijkertijd een bindende factor tussen bewoner en buurt, werd Holonite benaderd. Holonite heeft voor deze renovatie de unieke elementen op maat geproduceerd. De architect heeft met dit ontwerp (het uitbeelden van vliegende mussen op een abstracte wijze) een verwijzing gemaakt naar het belangrijkste bindende element in de Schilderswijk van de laatste 60 jaren; het buurthuis ‘’de Mussen’’. Deze bijzondere renovatie in Den Haag vormt nu de bindende factor tussen bewoner en buurt. In dit project zijn zowel verticale als horizontale panelen toegepast. De verticale panelen zijn naast de deuren geplaatst en de horizontale panelen zijn boven de deuren gemonteerd, de gevel is nu geoptimaliseerd en de tocht rondom de kozijnen is ook gereduceerd.

Cradle to Cradle gecertificeerde producten

Als organisatie neemt Holonite in het kader van maatschappelijk verantwoord ondernemen verantwoordelijkheid voor de effecten van de bedrijfsactiviteiten op mens en milieu. Dit vertaalt zich in producten die geproduceerd worden op basis van verantwoord gedrag. Daarnaast maakt Holonite bewuste keuzes om de balans te bereiken tussen People, Planet en Profit.

De afgelopen jaren is Holonite op product- en procesniveau in het kader van Cradle to Cradle uitvoerig onderzocht en dat heeft in 2013 geresulteerd in een Cradle to Cradle certificaat Basic. Een klein jaar later in 2014 heeft Holonite ook het Cradle to Cradle Bronze certificaat in ontvangst mogen nemen. Inmiddels zijn Holonite producten ook Silver gecertificeerd. Standaard worden Holonite producten in Bronze uitvoering geleverd.

Het uiteindelijke doel van het Cradle to Cradle onderzoek is om hergebruik van Holonite producten te realiseren. Dit betekent Holonite producten die aan het einde van hun levensduur zijn, omzetten in nieuwe Holonite producten.

Tot ziens op stand A6!