Contact

Nieuws Seminar ‘Circulair bouwen in één dag’

Gepubliceerd op: 29 januari 2018

Seminar ‘Circulair bouwen in één dag’

Locatie: CIRCL Paviljoen Amsterdam, datum: 16 maart, 09.30 – 16.30 uur
Op vrijdag 16 maart 2018 organiseert C2C Products Innovation Institute, de C2C Bouwgroep en C2C Café een uniek seminar voor architecten, ontwerpers, eigenaren, ontwikkelaars en bouwprofessionals. Deelnemers worden in één dag meegenomen in de wereld van materialen en het circulair bouwen. Van Molecuul tot Metropool.

Samen stap voor stap Circulair bouwen

Dit seminar wordt georganiseerd voor professionals in de bouw die nieuwsgierig zijn naar wat gezond en circulair bouwen hun organisatie kan brengen. Vooruitstrevende bedrijven die zich duurzaamheidsdoelen hebben gesteld, maar die nog twijfelen over de strategie en zoekende zijn naar handvatten.
Voor deze duurzame design-professionals is het een dag vol inspiratie, workshops en know-how van verschillende wereldleiders die bezoekers bewust willen maken van de circulaire waarden en ze betrekken bij het raamwerk en de principes van Circulair en gezond ontwerpen. Dit alles in één dag en op een uitzonderlijke en toepasselijke locatie in het CIRCL Paviljoen in Amsterdam.

Het belang van Circulair bouwen met veilige materialen

De overheid heeft het doel van Nederland de eerste volledige circulaire economie ter wereld te maken en streeft naar een reductie van 50% van het gebruik van primaire grondstoffen tegen 2030. Het gebruik van primaire bouwmaterialen moet verminderen terwijl bouwafval tegelijkertijd circulair moet worden. De bouwsector is nu nog een grondstof- en energie-intensieve sector. Nederland kan koploper zijn in Europa als wij onze bouwkennis en kunde verduurzamen en herijken op de principes van circulair bouwen met veilige materialen. Wanneer ontwerpers en eigenaren actief C2C producten verkiezen voor circulair bouwen, is de basis gelegd voor een ware circulaire economie.

Het programma

Het programma van deze dag is strak en efficiënt opgezet zodat er, na bijdragen door o.a.
Ellen MacArthur Foundation, Circle Economy, Delta Development, Plantronics, ARUP, C2C ExpoLAB, Arche, BAMB en meerdere Cradle to Cradle gecertificeerde producenten, voldoende ruimte is om te netwerken. Na afloop van dit seminar heeft de bezoeker een schat aan kennis verkregen en een concreet stappenplan in handen dat aangevuld is met waardevolle connecties om snel en adequaat circulair en gezond te gaan bouwen.
Het programma is te vinden op de website.

Registreren

Het Cradle to Cradle Products Innovation Insitute, de leden van de Cradle to Cradle Bouwgroep en de leden van het Cradle2Cradle Café nodigt geïnteresseerden van harte uit om deel te nemen aan bovenstaand evenement. De toegang voor dit seminar is gratis maar het aantal plaatsen is beperkt. Registreren kan via de website.

Afmeldingen kunnen aan thijs@c2ccertified.org worden gemaild zodat de plaats doorgegeven kan worden.