Contact

Nieuws Uitgelicht: Holonite raamkaders!

Gepubliceerd op: 23 april 2020

Uitgelicht: Holonite raamkaders!

“Raamkaders geven een unieke en eigentijdse uitstraling aan ieder pand.“

Raamkaders zijn naast dat ze functioneel zijn ook zeer esthetisch. Zo geeft het een pand namelijk vaak net dat extra cachet. Steeds vaker zien we dat er bij nieuwbouw- of renovatieprojecten raamkaders worden toegepast.  Een raamkader is namelijk zeer bepalend voor het aanzicht van de gevel van het pand. Raamkaders geven een unieke en eigentijdse uitstraling aan ieder pand. Een subtiele omkadering, die repeterend terugkomt, zorgt over het algemeen voor een rustige en statige uitstraling. Terwijl een robuust raamkader juist de nadruk van de gevel legt op de raampartij. Dit zorgt ervoor dat een raampartij prominent aanwezig is.

Ook in functionele zin is het plaatsen van een raamkader zeker het overwegen waard. Spouwbreedtes zijn de afgelopen jaren door aanpassingen van de isolatiewaarde steeds groter geworden. Raamkaders met een standaard dikte van 20 millimeter zijn uitermate geschikt voor het afdichten van de neggen van de raamopening. Dit maakt het mogelijk om isolatiemateriaal in de spouw zo ver mogelijk door te zetten. Koudebruggen, die leiden tot bovenmatig warmteverlies en dus hoge energiekosten, worden hiermee voorkomen. Alle Holonite kaders bestaan uit een hoogwaardig composiet mengsel. De samenstelling van composietsteen als materiaal en een periodieke reiniging voorkomen dat vuil en groene aanslag zich kunnen hechten. Dit maakt dagkanten zeer onderhoudsarm. Holonite producten zijn waterdicht en vorst- en alkalibestendig. Een bijkomend voordeel is dat onze producten alle cradle to cradle gecertificeerd zijn.

 

De raamkaders van Holonite zijn opgebouwd uit dagkanten, raamdorpels en lateibekledingen en zijn verkrijgbaar in vele verschillende maatvoeringen, kleuren en texturen. Ze worden geheel op maat gemaakt naar uw wensen. Op aanvraag kunnen wij ook maatwerk hoekkaders produceren.

 

Benieuwd naar de mogelijkheden? Neem telefonisch contact met ons op!

tel: (+31) (0)166 – 601 300