Renovatie in Den Haag verbindt bewoner en buurt met unieke mussenpanelen

In opdracht van woningcorporatie Staedion is de Naaldwijksestraat in Den Haag recent gerenoveerd. De reden voor renovatie was de slechte staat van de gevel en de tocht rond de kozijnen. De gevels waren op architectonisch vlak in eerste instantie niet hoogstaand en zeer gedateerd. In samenwerking met architectenbureau Vanschagen Architecten en Bouw- en Aannemingsbedrijf Van Omme & De Groot B.V. zijn er dan ook een aantal correcties in de gevelindeling geïntroduceerd. Alvorens deze plannen konden worden gerealiseerd, stonden de samenwerkende partijen voor de uitdaging om voor de bestaande dichte gevelvlakken een oplossing aan te dragen die niet massief en robuust oogt. Zoekende naar dunne, solide panelen voorzien van een structuur, met in het achterhoofd een nieuwe impuls voor de wijk en  tegelijkertijd een bindende factor tussen bewoner en buurt, werd Holonite benaderd. Holonite heeft voor deze renovatie unieke elementen op maat geproduceerd, waarop op een abstracte wijze vliegende mussen zijn afgebeeld. De architect heeft met dit ontwerp een verwijzing gemaakt naar het belangrijkste bindende element in de Schilderswijk van de laatste 60 jaren; het buurthuis ‘’de Mussen’’. Deze bijzondere renovatie in Den Haag vormt nu de bindende factor tussen bewoner en buurt.

Lees meer over dit project